Monday, December 5, 2011

Semperit

 
Resepi asal dari auntie sister in law. This auntie bisness kuih semperit dah lama.  Saya guna butter instead of marjerin, biskut akan rasa lebih sedap. Biskut ni alya's favorite.

Resepi Biskut Semperit

Bahan:
5 oz butter (142gm)
1 biji telur
1/2 tsp baking powder
3 oz gula halus (85gm)
2 oz tepung jagung (57gm)
3 oz tepung kastad (85gm)
6 oz tepung gandum (170gm)

Cara:

1. Pukul butter dengan gula hingga kembang.
2. Masukkan telur, pukul hingga rata.
3. Masukkan baking powder & tepung2 sedikit demi sedikit hingga rata.
4. Masukkan dalam acuan semperit, tekan keatas dulang pembakar.
5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan dahulu, pada suhu 160C selama 14 minit. 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Let's hear...