Tuesday, June 21, 2016

Biskut Mutiara Merah

Dah buat kuih raya? Boleh cuba yang ni, sedap...Pictures will be updated later ye...Selamat berpuasa..
Sumber asal dari blog citarasawan & masammanis. Saya kurangkan gula sikit.

RESEPI BISKUT MUTIARA MERAH  (50~65 biji)

Bahan:

A
150 gm butter
65 gm gula kaster
1 tsp esen vanilla

B
150 gm tepung gandum
1/4 tsp emplex
60 gm cornflakes ~diramas kasar
50 gm semisweet choc chips
25 gm almond nibs

Sedikit ceri merah ~dipotong halus memanjang untuk hiasan

Cara:
1. Panaskan oven pada suhu 160C
2. Pukul butter, gula & esen vanilla  dengan sudip kayu hingga mesra & sebati.
3. Masukkan  bahan-bahan B, gaul sebati.
4. Sudukan doh & letakk atas dulang pembakar. Hias dengan hirisan ceri merah. Buat hingga habis adunan.
5. Bakar hingga masak selama 20 minit.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Let's hear...