Baru-baru ni buat tat nenas guna resepi ni. Tak sampai seminggu balang kuih dah kosong.
RESEPI TAT NENAS
Bahan-bahan
200gm butter
50gm minyak sapi
390gm tepung gandum
50gm tepung kastad
1 biji telur
1 biji kuning telur
4 sudu besar gula ising
1 sudu kecil esen vanilla
Cara:
1. Masukkan butter, minyak sapi dan gula, gaul hingga sebati.
2. Masukkan telur dan kuning telur gaul hingga sebati.
3. Masukkan vanilla.
4. Masukkan tepung gandum dan tepung kastad gaul hingga adunan sebati.
5. Canai dan terapkan menggunakan acuan tat nenas pilihan.
6. Bakar pada suhu 160C selama 14 minit. Jangan lupa panaskan oven dulu ya..
6. Bakar pada suhu 160C selama 14 minit. Jangan lupa panaskan oven dulu ya..
No comments:
Post a Comment