Zulaikha dah hafal recipe ciskut ni. Memang dia je yang buat, adik2 jadi assistant je. Yang lain2 tolong makan....
RESEPI CISKUT
Bahan:
1 peket biskut cream crackers/deluxe cap ping pong(ape2 pun blh)
1/4 tin susu pekat
1 cawan non dairy whipping cream ~ kalau takde guna 2 cup susu segar
250gm cream cheese
sedikit serbuk koko
Cara:
1. Putar dengan whisk/mixer cream cheese dengan susu pekat hingga sebati.
2. Masukkan whipped cream. Pukul lagi hingga kembang.
3. Rendamkan biskut sedikit2 dalam susu segar, dan susun satu lapis dalam acuan/bekas.
4. Lapiskan sedikit bancuhan cream cheese tadi. Tabur sedikit serbuk koko.
5. Ulang langkah 3-4 hingga biskut dan cream habis.
6. Sejukkan dalam peti ais selama 3-4 jam/ semalaman sebelum dihidang.
Ada budak rajin nak tolong ibu isi inti karipap
No comments:
Post a Comment