Ni first time guna acuan tembaga bunga pecah 15. Kawan dari penang tolong belikan, jauh mai tu. Tq maz.
Resepi Biskut Semperit
Bahan:
5 oz butter (142gm)
1 biji telur
1/2 tsp baking powder
3 oz gula halus (85gm)
Bahan:
5 oz butter (142gm)
1 biji telur
1/2 tsp baking powder
3 oz gula halus (85gm)
2 oz tepung jagung (57gm)
3 oz tepung kastad (85gm)
6 oz tepung gandum (170gm)
Cara:
1. Pukul butter dengan gula hingga kembang.
2. Masukkan telur, pukul hingga rata.
3. Masukkan baking powder & tepung2 sedikit demi sedikit hingga rata.
4. Masukkan dalam acuan semperit, tekan keatas dulang pembakar.5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan dahulu, pada suhu 160C selama 14 minit.
3 oz tepung kastad (85gm)
6 oz tepung gandum (170gm)
Cara:
1. Pukul butter dengan gula hingga kembang.
2. Masukkan telur, pukul hingga rata.
3. Masukkan baking powder & tepung2 sedikit demi sedikit hingga rata.
4. Masukkan dalam acuan semperit, tekan keatas dulang pembakar.5. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan dahulu, pada suhu 160C selama 14 minit.
No comments:
Post a Comment