Semalam masak simple je untuk lunch & dinner.
Black pepper fish fillet, with crinkle cut fries and fresh salad, topped with thousand island dressing. Lupa, ada wedges sekali...sekali sekala boleh laaa.
Ini menu untuk malam pulak.
Resipi nanti ya..
NASI GORENG BELACAN
Bahan A
Sebiji bawang besar ~ hiris
4 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
1 biji tomato
5 biji cili merah ~ kalau nak pedas, blh tambah cili api
sedikit belacan
Bahan2 diatas ditumbuk lumat.
Bahan B
Nasi
1 biji Telor
sedikit udang
minyak, garam
Sedikit kacang panjang ~ hiris
Cara
1. Panaskan minyak, tumis kan bahan tumbuk tadi hingga naik bau.
2. Pecahkan telor ke dalam tumisan, biar separuh masak dan hancurkan, lepas tu masukkan udang & garam.
3. Masukkan nasi, gaul rata hingga masak, masukkan kacang.
4. Dihidang bersama sayur salad, carrot & tomato cherry dgn sos thousand island, dan telor mata lembu. Tak lupa juga keropok.
5. Selamat menjamu selera....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment